Karas

Splošni pogovori o starih animejih in sveže predvajanih.

Moderator: Moderatorska ekipa

Karas

OdgovorNapisal/-a Less dne 12 jan 2008, 02:56

Karas
...ZF serija, ki vas ne bo pustila ravnodušnega...

AniDB | ANN

Slika

• Naslov: Karas
  • Japonski naslov: 鴉 -KARAS-
  • Uradna stran: http://www.thekaras.net/
  • Kategorija: OVA
  • Št. epizod: 6.epizod (1epizod 30minut)
  • Žanr(i): Action, Contemporary Fantasy, Cops, Demons, Fantasy, Gunfights, Law and Order, Seinen, Super Power, Swordplay, Violence
  • Leto predvajanja: x
  • Studio: Tatsunoko Pro

:: Opis ::
    Skoraj vsak dan se v mestu zgodi umor. Če k temu dodamo še to, da so vsa trupla izsušena, dobimo težave, težave in šeenkrat težave. Varuha mesta karas-a in njegove sopotnice Yurine ni več, saj ju je ubil bivši karas, ki je prestopil na zlobno stran. Youkai, njegove zveste služabnike, je ex-karas spremenil v robote in sedaj delajo zanj in za njegovo dobro. Izgleda že, da se bo zgodil kolaps, toda... Nov karas je rojen: to je mladenič Otoha, ki ga je yurine rešila pred gotovo smrtjo. Toda ali je on tisti karas, ki bo rešil mesto, ali se zlobnežem obetajo lepši časi?

:: Posnetki zaslona ::
Slika Slika Slika Slika

Slika Slika Slika Slika

Slika Slika Slika

Ta anime sem si hotel pogledal, roko na srce, zaradi 6.epizod. Sem si mislil "ah, sej to bomo pogledali 1,2,3, tud če ne bo fajn, bom že potrpel". Izkazalo pa se je malce drugače, kot sm načrtoval.

Grafika, animacija je ODLIČNA! Mislim *waaaaaw* in to bigtime! Ko sm začel gledat prvo epizodo sem ostal brez besed. Usta sem imel odprta in brezizrazno sem bulil v ekran. Akcija in grafika te prisilita, da ne odmakneš oči od ekrana. Na zgodbo, glasbo in vse ostalo kar pozabiš. To je prva epizoda. Druga epizoda, ko ni več toliko akcije, spremeni občutke. Ker je samo 6.delov, te nafilajo z informacijami in nič več ti ni jasno. Karas, yurine, youkai, ekou, otoha, tip z očali.... nič več ti ni jasno, stvar nima več repa in glave. Kdo je dejansko Karas sem ugotovil šele v 4delu!!! Ker na začetku sem mislil, da otaha=karas, sam sem ugotovil, da ni čisto tako ^^, Uglaunm, biti je treba sam mal potrpežljiv in prebrodit 2 in 3 del, ker potem se spet začne akcija, akcija in šeenkrat akcija. Informacije se počasi poklapajo, in kar naenkrat ti je vse jasno in lahko uživaš v grafiki in fajtu in navsezadnje tudi v zgodbi.

Ogled priporočam vsem, ki obožujete ZF. Stvar je res kvalitetno sestavljena skupaj. Tako zgodba, kot grafika (čeprav se bi zgodbo dalo izboljšat, predvsem statično yurine). res priporočam!

Ocena anidb: 8.34 (654)
lačn si ful drgačn.
Uporabniški avatar
Less
vizualc-sensei

Kraj: Wajdušna

OdgovorNapisal/-a Chibi-Chibi dne 12 jan 2008, 09:39

jap... toel je na mojem spisku že kar nekaj časa... eno zaradi imena ko se mi fajn sliši drugo zato ker je ZF ... kdaj mi bo pa zadevo dejasnko supel pogledat pa nevem^^ - glede na to da moram prej pogledati še kar nekaj ZF animejov in pa nekaj "normalnih" to nebo kaj kmalu -.-

Chibi
Uporabniški avatar
Chibi-Chibi
žogica marogica

OdgovorNapisal/-a Akiraa dne 12 jan 2008, 11:40

Serija, na katero sem cakal dobre 2 leti, da je prisla do konca. In zadnji del je dobil podnapise pred kratkim (sredi decembra 2007).
Ko sem slucajno videl prva dva dela, sem rekel da moram dobiti celo serijo. Upam, da se je splacalo cakati toliko casa... Je se nisem pogledal. Jo bom, ko mi bo zmanjkal dobrih animejev doma... :)
Uporabniški avatar
Akiraa
lego maniak

OdgovorNapisal/-a Less dne 12 jan 2008, 14:25

splača se pogledat serijo že sam zarad tega, k ma 6.delov... jst sm jih pogledal v šusu. Me je res anime priklenil pred računalnik. Tiste 3urce... :lol:
lačn si ful drgačn.
Uporabniški avatar
Less
vizualc-sensei

Kraj: Wajdušna

OdgovorNapisal/-a Akiraa dne 12 jan 2008, 14:56

In zaradi tega jo sparam za posladek. Je kot cesnja na vrhu smetane. :D
Uporabniški avatar
Akiraa
lego maniak

OdgovorNapisal/-a carjam dne 14 jan 2008, 17:37

gledu sm prve 3 epizode k so ble zuni in je bla stvar opasna...edin zajebu sm k sm jih gledu u napačnm vrstnm redu (sam to mi še ni jasn kk mi je ratal)

dej si najdm še 3 dele...jihu
A philosopher once asked: Are we human because we gaze at the stars, or do we gaze at them because we are human? Pointless, really. Do the stars gaze back, Now that's a question.
Uporabniški avatar
carjam
pije za life

Kraj: Lj-RUDNIK

OdgovorNapisal/-a DaMachk dne 14 jan 2008, 18:29

Ohja... grafika + animacija + sound efekti so mi bli nadhudi.,.. spat nism mogu it, dokler nism pogledu :D

Prve epizode so pa dokaj mindfuck, ker neveš kdo je kdo ter Kaj je kdo...
Uporabniški avatar
DaMachk
THE babyface

Kraj: Haunted mansion

OdgovorNapisal/-a DjJuvan dne 19 jan 2008, 00:02

Ah.... mogoče ne bi smel pričakovat nekaj "ultimativnega" od OVA serije.
Zgodba je itak bolj k ne v riti, dogajanje na splošno čisto preveč stisnjeno... in glede na časovno dogajanje je ta zgodba skupaj trajala teden, dva?

IMO me je prva epizoda navdušila zgolj zaradi hude začetne akcije... nato pa kot bi iz kanjona skočil, je šlo vse navzdol. Ne le, da so hoteli neko zgodbo vplesti, tudi antipatičen "glavni" lik so dali v ospredje, kasneje so zakomplicirali še s temi Yurinami, čudna bolezen med yokai pošastki...
Nue je bil za moje pojme najbolj zanimiv lik te serije... všeč mi je bil njegov slog, njegovi dialogi in njegovo obračunavanje z badguyi....ampak mi je rahlo pokvaril veselje, ko izvem njegov pravi "status".

Akcija med Karasom in ex-Karasom je bla tok "Power RAngers" like, da sem se kar za glavo držal... tisto vzdihovanje, dretje ("whoooooooo", "whaaaaaaaaaaaaaaaaaaa"... ipd). Tista zadnja scena, kjer Karas malce nasrka in kr neki začnejo "oživljat"... dej dej, kot bi gledal Pokemon The First Movie, čisto na koncu, kjer Ash skoraj umre. Še mlajša sestra se je isto norca delala <_<

Veliko od OVA res ne morem pričakovat <_< (skoraj isti drek je bilo v Sky Girls OVA)

Če bi ocenjeval tole serijo, bi ji verjetno pripel 6/10. Zanimiva akcija, precej dobro uporabljen CG, slabo interpretirana zgodba in pomen yokaijev, antipatičen glavni lik.... brezpomenski stranski Karas liki.
Kaj drugega pa žal nisem videl dobrega.

EDIT: Pa soundtrack je na čase kar sedu v akcijo... po večini je pa dal samo vedt, da je zadeva hitrega dogajanja.
Slika
Uporabniški avatar
DjJuvan
sam zase predober

OdgovorNapisal/-a morskakumara dne 26 jan 2008, 22:41

Lol, saj za Karas se je ze po prvi epizodi vedlo da je le eye-candy in nič več... no je vsaj true eye-candy ^^
blahblablah wotofok?!
Uporabniški avatar
morskakumara
Knez = stari nick

OdgovorNapisal/-a Lilium dne 03 feb 2008, 02:11

Meni osebno pa se je ta anime bil všeč le da sem pogrešal mogoče kaj romance^^. Po mojem mnenju anime vreden ogleda. Yurine <3 xD
Slika
Uporabniški avatar
Lilium
nabija poste

Kraj: Kr neki.. v zasanjanem svetu

OdgovorNapisal/-a Akito dne 22 mar 2008, 09:27

Anime mi je bil kr všeč. Animacija je bila res vrhunska, čeprav mi ni bila všeč ko se se spremenili v Karase ker mi je vse skupaj delovalo preveč "plastično". Pa zgodba bi lahko bila boljše razdelana.
Uporabniški avatar
Akito
pokenologist

Vrni se na Anime - pogovori