...ZF serija, ki vas ne bo pustila ravnodušnega...
AniDB | ANN
- Naslov: Karas
- Japonski naslov: 鴉 -KARAS-
- Uradna stran: http://www.thekaras.net/
- Kategorija: OVA
- Št. epizod: 6.epizod (1epizod 30minut)
- Žanr(i): Action, Contemporary Fantasy, Cops, Demons, Fantasy, Gunfights, Law and Order, Seinen, Super Power, Swordplay, Violence
- Leto predvajanja: x
- Studio: Tatsunoko Pro
:: Opis ::
Skoraj vsak dan se v mestu zgodi umor. Če k temu dodamo še to, da so vsa trupla izsušena, dobimo težave, težave in šeenkrat težave. Varuha mesta karas-a in njegove sopotnice Yurine ni več, saj ju je ubil bivši karas, ki je prestopil na zlobno stran. Youkai, njegove zveste služabnike, je ex-karas spremenil v robote in sedaj delajo zanj in za njegovo dobro. Izgleda že, da se bo zgodil kolaps, toda... Nov karas je rojen: to je mladenič Otoha, ki ga je yurine rešila pred gotovo smrtjo. Toda ali je on tisti karas, ki bo rešil mesto, ali se zlobnežem obetajo lepši časi?
:: Posnetki zaslona ::
Ta anime sem si hotel pogledal, roko na srce, zaradi 6.epizod. Sem si mislil "ah, sej to bomo pogledali 1,2,3, tud če ne bo fajn, bom že potrpel". Izkazalo pa se je malce drugače, kot sm načrtoval.
Grafika, animacija je ODLIČNA! Mislim *waaaaaw* in to bigtime! Ko sm začel gledat prvo epizodo sem ostal brez besed. Usta sem imel odprta in brezizrazno sem bulil v ekran. Akcija in grafika te prisilita, da ne odmakneš oči od ekrana. Na zgodbo, glasbo in vse ostalo kar pozabiš. To je prva epizoda. Druga epizoda, ko ni več toliko akcije, spremeni občutke. Ker je samo 6.delov, te nafilajo z informacijami in nič več ti ni jasno. Karas, yurine, youkai, ekou, otoha, tip z očali.... nič več ti ni jasno, stvar nima več repa in glave. Kdo je dejansko Karas sem ugotovil šele v 4delu!!! Ker na začetku sem mislil, da otaha=karas, sam sem ugotovil, da ni čisto tako ^^, Uglaunm, biti je treba sam mal potrpežljiv in prebrodit 2 in 3 del, ker potem se spet začne akcija, akcija in šeenkrat akcija. Informacije se počasi poklapajo, in kar naenkrat ti je vse jasno in lahko uživaš v grafiki in fajtu in navsezadnje tudi v zgodbi.
Ogled priporočam vsem, ki obožujete ZF. Stvar je res kvalitetno sestavljena skupaj. Tako zgodba, kot grafika (čeprav se bi zgodbo dalo izboljšat, predvsem statično yurine). res priporočam!
Ocena anidb: 8.34 (654)