Bi radi pokazali svoj talent za petje pesmi iz animejev? 3. julija se vsem slovenskim ljubiteljem animejev obeta prva spletna karaoke zabava. Plan je, da pograbimo domač mikrofon in se posnamemo, kako prepevamo pesmi iz naših najljubših animejev! Po prenosu posnetkov v živo bomo z glasovanjem določili tudi prvega otakujskega slavčka, ki bo prejel simbolično, toda praktično pevsko nagrado!
Čas dogodka: 3. 7. 2010 (sobota) @ 16.00
FAQ
"Saj bi pel, ampak ne vem, kako se posneti."
Pripravili smo video vodič za snemanje z računalnikom: http://www.mediafire.com/?zdnznqtyytg
"Aja? Mah, meni se ne da."
A daj, no. Pritipliz? (´;ω;`)
"Če me je pa sram!"
Mene bo tudi. Mogoče sploh tako dobro ne pojem kot vsi ostali.
"Saj, tega se najbolj bojim, da bom bedno izpadel."
Brez skrbi, noben od pevcev ni profi, vsi bomo fušali. Glavno je, da sodeluješ. Ob prenosu bomo prijateljsko kramljali, še kakšno dobro animejsko glasbo zraven poslušali in se zabavali!
Smernice za tekmovalce
- Pojemo izključno pesmi iz animejev (uvodne, izhodne, vmesne skladbe itd.)
- Pesmi naj bodo cele in ne skrajšane (recimo TV verzije)
- Če najdete, lahko zapojete tudi nejaponsko različico (lahko je v angleščini itd.)
- Če se le da, pojte čez različico pesmi, ki ne vsebuje originalnih vokalov (karaoke, inštrumentalne, off-vocal različice)
- Pesem naj bo posneta brez prekinitev, kot če bi nastopali v živo
- Ne igrajte se s posebnimi glasbenimi učinki (odmev, popravljanje tona itd.), da bo izkušnja čim bolj pristna
Rok za oddajo posnetkov: 2. 7. 2010 @ 23.59
Pošljite na: animeviza@gmail.com
Posnetki naj bodo shranjeni v katerem od popularnih glasbenih formatov (MP3, Ogg Vorbis, AAC/M4A, FLAC, WAV) in označeni z vašim vzdevkom ali imenom. Če ste zelo zagreti, lahko pošljete več pesmi, vendar določite samo eno za tekmovanje. Upam, da nas bo čim več pelo, sicer pa ste k spremljanju prenosa in klepetu vabljeni tudi tisti malo manj pogumni! Povabite tudi svojo družino, prijatelje in znance, čivkajte po Twitterju; flyer je še v izdelavi! Za zamudnike in počitnikarje bo na voljo tudi posnetek prenosa, da nas bo v naslednjih dneh lahko čim več glasovalo.
Lep pozdrav!