=====OPIS=====
- Naslov: Bakuman (uradna stran)
- Japonski naslov: バクマン.
- Kategorija: TV serija
- Št. epizod: 25
- Žanr(i): Comedy, Drama, Romance, School Life, Slice of Life, Coming of Age
- Studio: J.C. Staff, NHK
- Leto predvajanja: Jesen 2010
=====LINKI=====
=====PLOT=====
Zgodba govori o srednješolcu z imenom Mashiro, ki je nadarjen risar, a še ne ve kaj bi počel v prihodnosti. Nekega dne v šoli nariše sliko Azuki Miho (dekle v katero je zaljubljen) v svojo beležko/skicirko. Po pouku nevede pozabi svojo beležko na klopi. V upanju, da bi jo dobil nazaj, se vrne v razred, kjer pa ga že čaka sošolec Takagi Akito in ga skuša prepričati naj postane mangaka, kar vodi do...
=====Anime Screenshoti=====

=====Zasedba=====
Abe Atsushi as Mashiro Moritaka

Hino Satoshi as Takagi Akito

Hayami Saori as Azuki Miho

Nobuhiko Okamoto as Nizuma, Eiji

=====Anime TRAILER=====
=====Opening=====
=====Ending=====
MOJE Mnenje:
Pogledal 1 del... Zelo zelo všečna zadeva... Med vsem tem navalom ecchi pa action animejev, ful sede en taki preprost življenski, a dober anime. Art mi je bil kar dober, čeprav bi lahko bil tudi boljši, ampak nima veze. Zgodba dobro zasnovana, upam da je ne pokvarijo in nadaljujejo čimbolj v te manga art vode. Flashbacki so mi bili tudi zanimivi. Omenili so celo Death Note, One Piece! Vglavnem dobra zadeva, slice of life, drama, comedy, staranje, preizkušnje, lovljenje sanj(katere ne nujno, da se vedno uresničijo). Manga te serije je bila zelo dobra, v animeju pa tudi sledijo mangi do podtankosti, tako da lahko pričakujemo da bo to dobra serija. Spremljam zagotovo.

in opažam, da je res izpolnila pričakovanja
zgodba je itak odlična in reference na ostale animeje/mange so me res presenetile... Seveda gledam ta anime ziher, ker mislim dabo kar velik boom naredil na sceni no pač kolko se sliši ali pa ne no bomo videli... 

fak full svetovn je bil... Konec je pa bil ........ (zanalašč nem napisal) samo tolko rečem, da sem bil skoraj hin... mislim, da bi mel jaz tudi enako reakcijo kot je imel Takagi